top of page

Νηπιαγωγείο Gan Menachem

Το Νηπιαγωγείο λειτουργεί με επιτυχία στον 8ο χρόνο λειτουργίας του. Λειτουργεί ως το πρώτο εβραϊκό νηπιαγωγείο στην Κύπρο. Αυτό το ζωτικής σημασίας ίδρυμα καλύπτει την ανάγκη πολλών μικρών παιδιών και προσφέρει ένα κίνητρο για περισσότερες εβραϊκές οικογένειες να ενταχθούν στην εβραϊκή κοινότητα στην Κύπρο και να κάνουν το νησί το σπίτι τους. Διδάσκοντας στα παιδιά τα πρώτα τους μαθήματα στην εβραϊκή εκπαίδευση. Ως μέρος του προγράμματος σπουδών, επικεντρώνονται στα εβραϊκά, τα μαθηματικά και τις αγγλικές σπουδές - όλα σε ένα ζεστό, στοργικό εβραϊκό περιβάλλον, που ενσωματώνεται μέσω: τέχνης, μουσικής και λογοτεχνίας, που διδάσκονται από μια επαγγελματική ομάδα δασκάλων και προσωπικού.

Στο νηπιαγωγείο μας, κάθε δάσκαλος εβραϊκής και εβραϊκής παράδοσης, διδάσκει και είναι υπεύθυνος για την εβραϊκή παράδοση: Διακοπές, Σαμπάτ, την εβδομαδιαία μερίδα Τορά καθώς και την εβραϊκή γλώσσα και τη σύνδεσή της με το Ισραήλ. Επιπλέον, υπάρχει οργανωμένο πρόγραμμα για τη διδασκαλία της ανάγνωσης στα εβραϊκά.

Τα παιδιά είναι έτοιμα να διαβάσουν προς το τέλος του νηπιαγωγείου.

Την Κυριακή πραγματοποιούνται προφεστιβαλικά εργαστήρια. Αυτά τα εργαστήρια είναι για τα παιδιά αλλά και τις οικογένειές τους. Τα παιδιά δημιουργούν πράγματα με τους γονείς τους, τα άλλα παιδιά και τις νηπιαγωγούς. Μαθαίνοντας μαζί, ψήνουμε και μαγειρεύουμε μαζί, καθώς και παρουσιάζοντας μια παράσταση και χορό, χρησιμοποιώντας διαφορετικά εβραϊκά θέματα ανάλογα με την εποχή του εβραϊκού έτους και τις εποχές του. Για παράδειγμα, Πριν από το Πάσχα, ψήσιμο matzo , και για την Chanukah, ετοιμάζουν φαγητά με Ελαιόλαδο. Το εργοστάσιο Rosh Hashanah Shofar. Καθώς και να κοιτάμε μπροστά για τα επερχόμενα εβραϊκά φεστιβάλ.

 

κα Shaindel Raskin – Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου. Έμαθε διδασκαλία στο Ισραήλ και στο Τορόντο του Καναδά.

Κα Rivka Levitin (Mora) – Εβραία Ισραηλινή νηπιαγωγός που έχει διδάξει στο Ισραήλ και από το 2013 διδάσκει εδώ στην Κύπρο.

Εγγραφές 2020-2021!!!

Το νηπιαγωγείο και η βρεφική φροντίδα Wonderworld πιστεύουν με πάθος ότι κάθε παιδί, με ανάγκες και ενδιαφέροντα, πρέπει να αγαπιέται και να υποστηρίζεται καθώς μεγαλώνει. Ο παιδικός σταθμός στοχεύει να προσφέρει τη μεγαλύτερη δυνατότητα για ανακάλυψη, εξερεύνηση και περιπέτεια μέσα σε ένα σπίτι από το οικιακό περιβάλλον.
Πάνω απ 'όλα, ο στόχος του νηπιαγωγείου είναι να προωθήσει τη νοοτροπία «μπορώ να κάνω» και να ενθαρρύνει την περιέργεια στα παιδιά καθώς μεγαλώνουν σε μικρούς ανθρώπους με αυτοπεποίθηση, χαρούμενους και ικανούς που αγαπούν τη μάθηση...


Οι εγγραφές είναι πλέον ανοιχτές. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 99992770

Μωρά από τον κόσμο των θαυμάτων

 

Με μεγάλη χαρά αναφέρουμε ότι χάρη σε φίλους σαν εσάς, το Wonderworld Babies άνοιξε τις πόρτες του τον Σεπτέμβριο του 2018.

Η Wonderworld Babies ιδρύθηκε στη Λάρνακα για τη φροντίδα παιδιών ηλικίας 0-2 ετών. Αυτά τα σημαντικά πρώτα βήματα θα δημιουργήσουν μια σταθερή βάση για να μαθαίνουν και να μεγαλώνουν τα μωρά.

Το εξειδικευμένο προσωπικό μας στο νηπιαγωγείο είναι εκπαιδευμένο για να δημιουργεί ένα ασφαλές, φιλικό και έμπειρο περιβάλλον για τα μωρά να εξερευνούν, να παίζουν και να αναπτύσσονται.

Το προσωπικό μας ήταν απασχολημένο βοηθώντας τα μωρά να αναπτύξουν τις λεπτές και διασταυρούμενες κινητικές τους δεξιότητες. Δίνουν στα μωρά αρκετή προσοχή και φροντίδα ένας προς έναν. Το προσωπικό μας εμπνέεται να ξεκινήσει καθώς θέλει να έχει θετικό αντίκτυπο στη ζωή των μικρών μωρών. Από την πρώιμη παιδική ηλικία μέχρι την τριτοβάθμια εκπαίδευση, η ευτυχία και η μάθηση πάνε χέρι-χέρι.

Τα μωρά που χαίρονται να βρίσκονται σε ένα κέντρο βρεφικής φροντίδας είναι έτοιμα να έχουν μια δια βίου αγάπη για τη μάθηση και αυτός είναι ο κύριος στόχος μας στο βρεφικό μας κέντρο. Το βρεφικό μας κέντρο παρέχει σε όλα τα μωρά διατροφικά σπιτικά βρεφικά γεύματα. Έχουμε επίσης έναν επαγγελματία εκπαιδευτή βρεφικής ανάπτυξης για να βοηθήσουμε όλα τα μωρά να μεγαλώσουν και να αναπτυχθούν με τον σωστό τρόπο μέσω δραστηριοτήτων, θέσεων καθίσματος, κρατήματος και χειρισμού των πραγμάτων σωστά.

Έγιναν πολλές αναβαθμίσεις και τροποποιήσεις για τη μετατροπή του ακινήτου αυτού, σε αδειοδοτημένο νηπιαγωγείο. Εγκαταστάθηκαν νέο δάπεδο, νέα φωτιστικά και εξοπλισμός, υδραυλικές εργασίες και ηλεκτρικές εργασίες, καθώς και στοιχεία εισόδου για άτομα με ειδικές ανάγκες και στοιχεία ασφαλείας για να αναφέρουμε μερικά. Αγοράστηκαν κρεβάτια, έπιπλα και παιχνίδια για να καλύψουν τις ανάγκες των μωρών.

Εάν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε μπορεί να βοηθήσει, παρακαλώ  επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα, or donate   δωρεά. Αυτό το έργο δεν μπορεί να προχωρήσει με την υποστήριξή σας!

Ιδιωτικό Σχολείο King David

Έργο υπό μελέτη

Το ιδιωτικό σχολείο King David είναι ένα έργο που προορίζεται να επεκταθεί σε ένα ήδη αναπτυσσόμενο νηπιαγωγείο

έργο, «Gan Menachem». Η Gan Menachem άνοιξε τις πόρτες της στις αρχές του 2012 και έκτοτε ακμάζει και επεκτείνεται. Για το λόγο αυτό, αποφασίσαμε ότι είναι απολύτως υποχρεωτικό να επεκτείνουμε την εκπαιδευτική μας εμβέλεια και να συνδυάσουμε την εκπαιδευτική εμπειρία με τις πνευματικές ανάγκες.

Καθώς η Εβραϊκή Κοινότητα της Κύπρου μεγαλώνει, οι οικογένειες αντιμετωπίζουν το καθήκον να βρουν εκπαίδευση υψηλής ποιότητας, με την προσθήκη παραδοσιακών εβραϊκών αξιών. Καθώς δεν υπάρχει τέτοιος εκπαιδευτικός χώρος στο νησί, τα περισσότερα παιδιά φοιτούν σε τοπικό ιδιωτικό σχολείο με την προσθήκη παραδοσιακών και πνευματικών εβραϊκών μαθημάτων μετά τις ώρες.

Το Junior School βασίζεται στις απίστευτα σημαντικές βάσεις που έθεσε η εμπειρία του Νηπιαγωγείου. Εκτός από την κοινωνικο-συναισθηματική μάθηση που έχει ήδη συμβεί, προσθέτουμε στη συνέχεια ένα πολύ δυνατό ακαδημαϊκό πρόγραμμα. Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από την τελευταία έρευνα για το πώς τα παιδιά μαθαίνουν καλύτερα. Δεν πιστεύουμε στις ακαδημαϊκές τάσεις, αλλά σε προσεγγίσεις που έχουν αποδειχθεί ότι παράγουν βαθιά κατανόηση και ένα σύνολο εργαλείων για τη βελτίωση της μελλοντικής μάθησης.

Το πρόγραμμα βασίζεται στη σκέψη και τη δημιουργικότητα. Τα στοιχεία της σκέψης τονίζονται μέσα από το πρόγραμμα Φιλοσοφία στο οποίο τα παιδιά διδάσκονται πώς να αμφισβητούν και να αναλύουν. Πέρα από αυτές τις δεξιότητες, οι μαθητές μαθαίνουν πώς να επικοινωνούν αποτελεσματικά, να αναπτύσσουν την περιέργειά τους και να κατανοούν την έννοια της «κοινότητας της έρευνας». Αυτές οι δεξιότητες αναπτύσσονται περαιτέρω μέσω του προγράμματος Instrumental Enrichment και ενσωματώνονται σε κάθε θεματική περιοχή. Το δεύτερο θέμα της δημιουργικότητας τονίζεται μέσω των Αγγλικών, των Μαθηματικών και των Εικαστικών και Παραστατικών Τεχνών.

Στην καρδιά του Junior School βρίσκεται ο Ιουδαϊσμός. Είναι το ημερολόγιό μας, είναι ο ηθικός μας οδηγός και είναι η χαρά μας. Οι μαθητές εγκαταλείπουν το Junior School έχοντας μια σταθερή κατανόηση της εβραϊκής ιστορίας και των εθίμων. Περισσότερο από αυτό έχουν μια βαθιά αγάπη για τον Ιουδαϊσμό και μια ισχυρή Εβραϊκή Ταυτότητα. Καθώς οι μαθητές εγκαταλείπουν το Junior School θα πρέπει να είναι τολμηροί στις έρευνές τους, να σέβονται όλους, να υποστηρίζουν τους συμμαθητές τους, να είναι δημιουργικοί στη σκέψη τους και να έχουν μια σταθερή βάση για μελλοντική μάθηση. Αυτό το εγχειρίδιο επεξηγεί τα στοιχεία του προγράμματος Junior School που έχει σχεδιαστεί ειδικά για την επίτευξη αυτών των στόχων.

Ψάχνουμε να νοικιάσουμε/χτίσουμε ένα μεγάλο ακίνητο, με τις παρακάτω απαιτήσεις:

Οι εγκαταστάσεις (εμβαδόν 4.000 τετραγωνικών μέτρων) περιλαμβάνουν: 15 αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήριο υπολογιστών, εργαστήριο φυσικής, εργαστήριο χημείας, εργαστήριο βιολογίας, εργαστήριο επιστημών πολλαπλών χρήσεων, αίθουσα μουσικής, αίθουσα τέχνης, βιβλιοθήκη χωρητικότητας 20.000 τόμων, αμφιθέατρο με χωρητικότητα θέσεων 250, καντίνα, καφετέρια, γήπεδο φούτσαλ, γήπεδο μπάσκετ, γήπεδο βόλεϊ και εξωτερική θερμαινόμενη πισίνα.

Υπάρχουν πιθανά ακίνητα που έχουμε επισκεφθεί και είναι προς εξέταση, καθώς και οικόπεδα που θα ήταν ιδανικά να χτιστούν με όλες τις απαιτήσεις μας.

Εάν ενδιαφέρεστε να χρηματοδοτήσετε αυτό το έργο, παρακαλούμε  επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα, or donate _cc781905-3195cde-directly Cyprus τη δωρεά σας. Αυτό το έργο δεν μπορεί να προχωρήσει με την υποστήριξή σας!

bottom of page