top of page

MIKVAH Mei Menachem Ανακαίνιση 2020

 

Το Mikvah Mei Menachem είναι ανοιχτό από το 2009 και έχει χρησιμοποιηθεί από χιλιάδες γυναίκες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Κάθε τόσο χρειάζεται ανακαίνιση και αναβάθμιση του κτιρίου και των εγκαταστάσεων του, ώστε να λειτουργεί με τα υψηλότερα πρότυπα.  

Φέτος έπρεπε να διορθώσουμε ένα σημαντικό πρόβλημα με το σύστημα στέγης και έπρεπε να διορθωθεί. Οι εργάτες έβγαλαν τα κεραμίδια και έφτιαξαν το πλαίσιο κάτω, κάνοντας τη στέγη ίσια και ασφαλή σίγουρα για άλλη μια φορά. Τα πλακάκια στη συνέχεια τοποθετήθηκαν προσεκτικά στη θέση τους και οι εργασίες ανακαίνισης συνεχίστηκαν στο εσωτερικό.

 

Στο εσωτερικό έγινε πλήρης ανακαίνιση. Το mikvah της πισίνας στέγνωσε, ελέγχθηκε για ατέλειες και καθαρίστηκε. Αντικαταστάθηκαν πλακάκια στον τοίχο, καθώς και ηλεκτρικές καλωδιώσεις και φωτιστικά. Εγκαταστάθηκε νέο σύστημα εξαερισμού, νέο σύστημα αντλίας και νέο σύστημα θέρμανσης. Εισήχθη νέος εξοπλισμός και αφαιρέθηκε ο παλιός.

Οι εργολάβοι και οι προμηθευτές ολοκλήρωσαν τις εργασίες, και όλες έχουν ελεγχθεί και περαστεί από επιθεώρηση. Το συνολικό ποσό της ανακαίνισης ανήλθε σε 22000 ευρώ με το υπόλοιπο ποσό να είναι 18000 ευρώ. 

 

Λόγω των δύσκολων στιγμών αυτής της πανδημίας, απαιτείται επειγόντως πληρωμή. Απευθύνομαι σε εσάς για να βοηθήσω στην κάλυψη αυτού του ποσού και να διασφαλίσω ότι οι ανάδοχοι λαμβάνουν πληρωμή.

Μπορούμε να βασιστούμε στην υποστήριξή σας;

Εάν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε μπορεί να βοηθήσει,  επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα, or  donate_cc781905-3194M. της δωρεάς σας. Αυτό το έργο δεν μπορεί να προχωρήσει με την υποστήριξή σας!

CYPRUS MIKVAH PROJECT – Απαιτούνται τελικές πληρωμές το 2020

Πολλοί Εβραίοι βλέπουν το shul ως τον κεντρικό θεσμό στην εβραϊκή ζωή, αλλά ο Halacha δηλώνει ότι η κατασκευή μιας μίκβας έχει προτεραιότητα ακόμη και έναντι της κατασκευής ενός σουλ. Τόσο ένα shul όσο και ένα Sefer Torah μπορεί να πουληθούν για να συγκεντρωθούν κεφάλαια για την κατασκευή μιας mikvah. Στην πραγματικότητα, στα μάτια των Σοφών μας, οι εβραϊκές οικογένειες που ζουν μαζί αποκτούν το καθεστώς της «κοινότητας» μόνο όταν έχουν μια κοινοτική μίκβα.

 

​A mikvah_cc781905-5cde-3113-musf στο έδαφος ή ως μέρος του κτιρίου. Portable receptacles, such as bathtubs, whirlpools or Jacuzzis, can therefore never function as mikvahs. The mikvah must περιέχει τουλάχιστον 200 γαλόνια βρόχινου νερού που συγκεντρώθηκε και διοχετεύθηκε στο the mikvah_cc781905-5cde-3194-bb3b-136bad5cf58d σύμφωνα με τους κανονισμούς high_po.

 

​Immersion in the mikvah_cc781905-5cde-6c673b-Προσφορά από τη στιγμή που θα δημιουργηθεί ο άνθρωπος. The Midrash relates that after being banished from Eden, Adam sat in a river that flowed from the garden. Αυτό ήταν αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας his teshuvah (repentance), της προσπάθειάς του να επιστρέψει στην αρχική του τελειότητα.

 

Χάρη σε εσάς και φίλους σαν εσάς, καταφέραμε να δημιουργήσουμε το πρώτο ανδρικό μίκβα 5 αστέρων στα νησιά που λειτουργεί όμορφα από το 2018. Τον Ιανουάριο του 2019, καταφέραμε να γεμίσουμε το βρόχινο νερό με ένα μεγάλο שפע ברכה. Το mikvah χρησιμοποιείται καθημερινά από τους άνδρες της κοινότητας και από τους πολλούς επισκέπτες που απολαμβάνουν την υπηρεσία από τα τέλη του 2018 όταν άνοιξε για πρώτη φορά.

 

Καταφέραμε, ευχαριστούμε την Gd, να καλύψουμε το 80% του συνολικού κόστους της κατασκευής mikvah. Τώρα μας μένει ένα υπόλοιπο 60.000 ευρώ, το οποίο χρειάζεται επειγόντως για να ολοκληρωθεί η τελική πληρωμή της κατασκευής. Οι εργολάβοι περίμεναν εδώ και καιρό αυτή την πληρωμή, η οποία είναι ιδιαίτερα δύσκολη για αυτούς και εμείς λόγω της πρόσφατης πανδημίας, χρειάζεται επειγόντως η πληρωμή. Απευθύνομαι σε εσάς για να βοηθήσω στην κάλυψη αυτού του ποσού και να διασφαλίσω ότι οι ανάδοχοι θα λάβουν πληρωμή και ότι το έργο mikvah θα ολοκληρωθεί τελικά.

 

Μπορούμε να βασιστούμε στην υποστήριξή σας;

Εάν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε μπορεί να σας βοηθήσει, παρακαλώ  επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα, or donate _cc781905-5cde-31905-140005-135-6-6-3-5-3-4-3-3-3-3-3-3-3-3-3-3-3-3-6-31 τη δωρεά σας. Αυτό το έργο δεν μπορεί να προχωρήσει με την υποστήριξή σας!

bottom of page